НП „Бизнесът преподава“, Модул 1: „Бизнесът в училище“

 НП „Бизнесът преподава“, Модул 1: „Бизнесът в училище“

НП „Бизнесът преподава“, Модул 1: „Бизнесът в училище“

КАКВО Е 3D ПРИНТИРАНЕ?
Отговор на този въпрос получиха 38 седмокласници, благодарение на участието на училището в НП „Бизнесът преподава“, Модул 1: „Бизнесът в училище“.
Г-жа Красимира Мочукова – лектор от ОРАК Инженеринг, обясни по завладяващ и интересен начин какво е 3D принтер, как се осъществява процесът на принтиране, какви са предимствата на 3D печата, етапите в процеса на принтиране. Учениците бяха впечатлени от приложението на 3D принтирането в различни области на живота и с изненада разбраха, че вече използват в ежедневието си предмети, създадени по този начин. Най-интересна беше демонстрацията на работата на 3D принтер. Децата любопитно го разглеждаха и задаваха въпроси, свързани с начина му на работа, откъде може да си закупят такъв принтер, колко струва. Някои бързо свалиха на телефоните си посочените приложения и започнаха да сканират предмети около тях. През цялото време г-жа Мочукова поддържаше интереса на седмокласниците като умело ги провокираше с въпроси и награждаваше отличилите се.
В края на срещата всички останаха с убеждението, че 3D принтирането е шанс за нови знания, нови умения и перспективна кариера.